De emissie van gedekte obligaties voor een bedrag van 1,25 miljard euro komt op 11 december 2017 op vervaldag en levert een jaarlijkse betaalbare coupon op van 1,125% op jaarbasis.

De prijszetting gebeurde tegen een re-offer spread op euro mid swaps van 30 basispunten. Dat leverde een uitgifteprijs op van 99,638%.

Op 19 november 2012 maakte KBC zijn plannen bekend voor een eerste uitgifte van gedekte obligaties, gedekt door Belgische hypotheekleningen.

Die bekendmaking volgde op een uitvoerig communicatieproces en een pan-Europese roadshow voor institutionele beleggers van 22 tot 28 november 2012.

De uitgifte werd erg goed door de markten onthaald. Ze biedt immers geografische diversificatie voor beleggers in gedekte obligaties.

Als laatste Europese land heeft België nu namelijk ook een wetgeving op gedekte obligaties. De gedekte obligaties kregen van Moody's en Fitch de rating Aaa/AAA en ze voldoen aan UCITS en CRD.

De emissie van vandaag versterkt de reputatie van KBC als een toonaangevende emittent op de Belgische obligatiemarkt. Het biedt KBC ook de gelegenheid zijn beleggersbasis en de financieringsmix en -bronnen op lange termijn verder te diversifiëren met gedekte obligaties.

De emissie van gedekte obligaties voor een bedrag van 1,25 miljard euro komt op 11 december 2017 op vervaldag en levert een jaarlijkse betaalbare coupon op van 1,125% op jaarbasis. De prijszetting gebeurde tegen een re-offer spread op euro mid swaps van 30 basispunten. Dat leverde een uitgifteprijs op van 99,638%. Op 19 november 2012 maakte KBC zijn plannen bekend voor een eerste uitgifte van gedekte obligaties, gedekt door Belgische hypotheekleningen. Die bekendmaking volgde op een uitvoerig communicatieproces en een pan-Europese roadshow voor institutionele beleggers van 22 tot 28 november 2012. De uitgifte werd erg goed door de markten onthaald. Ze biedt immers geografische diversificatie voor beleggers in gedekte obligaties. Als laatste Europese land heeft België nu namelijk ook een wetgeving op gedekte obligaties. De gedekte obligaties kregen van Moody's en Fitch de rating Aaa/AAA en ze voldoen aan UCITS en CRD. De emissie van vandaag versterkt de reputatie van KBC als een toonaangevende emittent op de Belgische obligatiemarkt. Het biedt KBC ook de gelegenheid zijn beleggersbasis en de financieringsmix en -bronnen op lange termijn verder te diversifiëren met gedekte obligaties.