Daarmee werd een deel van de onrust weggenomen die rond de begrotingsproblemen van het land was gerezen. Het reduceren van het tekort is mogelijk dankzij de combinatie van besparingen en het realiseren van meer inkomsten.

Gyorgy Barcza, econoom bij KBC Groep NV in Budapest, merkte op dat Orban nu uit een heel ander vaatje tapt, wat een geruststellend effect geeft.

Toch is een snel herstel onwaarschijnlijk, want qua geloofwaardigheid is er een probleem gerezen en dat zal alleen na verloop van tijd overwonnen kunnen worden.

IMF Managing Director Dominique Strauss-Kahn verklaarde dat hij verrast was door de opmerkingen die vorige week door Hongaarse beleidsverantwoordelijken werden gemaakt.

Hongarije is volgens Orban perfect in staat om aan de financiële verplichtingen tegemoet te komen. Er zijn inderdaad fouten in de begroting geslopen, maar het is nog niet duidelijk hoe groot die zijn.

De belastinginkomsten zullen bijvoorbeeld onder de verwachtingen uitkomen, terwijl de uitgaven anderzijds hoger gaan uitvallen. Enige bijsturing zal dus noodzakelijk zijn.

Daarmee werd een deel van de onrust weggenomen die rond de begrotingsproblemen van het land was gerezen. Het reduceren van het tekort is mogelijk dankzij de combinatie van besparingen en het realiseren van meer inkomsten. Gyorgy Barcza, econoom bij KBC Groep NV in Budapest, merkte op dat Orban nu uit een heel ander vaatje tapt, wat een geruststellend effect geeft. Toch is een snel herstel onwaarschijnlijk, want qua geloofwaardigheid is er een probleem gerezen en dat zal alleen na verloop van tijd overwonnen kunnen worden. IMF Managing Director Dominique Strauss-Kahn verklaarde dat hij verrast was door de opmerkingen die vorige week door Hongaarse beleidsverantwoordelijken werden gemaakt. Hongarije is volgens Orban perfect in staat om aan de financiële verplichtingen tegemoet te komen. Er zijn inderdaad fouten in de begroting geslopen, maar het is nog niet duidelijk hoe groot die zijn. De belastinginkomsten zullen bijvoorbeeld onder de verwachtingen uitkomen, terwijl de uitgaven anderzijds hoger gaan uitvallen. Enige bijsturing zal dus noodzakelijk zijn.