Met betrekking tot zijn activiteiten en positie in Centraal- en Oost-Europa heeft de KBC groep de voorbije maanden duidelijke informatie verstrekt en zijn er op dit ogenblik geen nieuwe gegevens te melden.

De positie van KBC in Rusland of Hongarije of andere landen in de regio is de laatste weken niet veranderd. KBC heeft zich bovendien ingedekt tegen mogelijke wisselkoersverliezen als gevolg van een ontwaarding van lokale munten. Ook over de situatie van KBC op de Ierse markt is niets nieuws te melden.

Op 29 december 2008, heeft KBC de markt reeds op de hoogte gebracht van de impact op haar resultaten van een downgrade van de ratings van haar CDO portefeuille.

Op 15 januari kondigde Moody's Investors Service aan dat het opnieuw de assumpties gaat bijsturen waarop het zich baseert om een rating toe te kennen aan corporate synthetische CDO's.

Moody's zal zijn geüpdated model echter pas later deze maand bekend maken. Als gevolg daarvan kan KBC vandaag de potentiële negatieve impact op zijn resultaten niet simuleren.

Bovendien is nu pas gebleken dat het nieuwe model enkel van toepassing zou zijn op 3 van de 17 CDOs die KBC in portefeuille heeft.

Bovendien heeft KBC voor deze drie CDOs (die een resterende boekwaarde van circa EUR 200 miljoen hebben) in december al de financiële impact van een mogelijke bijkomende downgrade met 3 notches proactief meegerekend.

Met betrekking tot zijn activiteiten en positie in Centraal- en Oost-Europa heeft de KBC groep de voorbije maanden duidelijke informatie verstrekt en zijn er op dit ogenblik geen nieuwe gegevens te melden. De positie van KBC in Rusland of Hongarije of andere landen in de regio is de laatste weken niet veranderd. KBC heeft zich bovendien ingedekt tegen mogelijke wisselkoersverliezen als gevolg van een ontwaarding van lokale munten. Ook over de situatie van KBC op de Ierse markt is niets nieuws te melden.Op 29 december 2008, heeft KBC de markt reeds op de hoogte gebracht van de impact op haar resultaten van een downgrade van de ratings van haar CDO portefeuille. Op 15 januari kondigde Moody's Investors Service aan dat het opnieuw de assumpties gaat bijsturen waarop het zich baseert om een rating toe te kennen aan corporate synthetische CDO's. Moody's zal zijn geüpdated model echter pas later deze maand bekend maken. Als gevolg daarvan kan KBC vandaag de potentiële negatieve impact op zijn resultaten niet simuleren. Bovendien is nu pas gebleken dat het nieuwe model enkel van toepassing zou zijn op 3 van de 17 CDOs die KBC in portefeuille heeft. Bovendien heeft KBC voor deze drie CDOs (die een resterende boekwaarde van circa EUR 200 miljoen hebben) in december al de financiële impact van een mogelijke bijkomende downgrade met 3 notches proactief meegerekend.