Het herstel in de koers van KBC verloopt eerder aarzelend, ten opzichte van de opening is de koers van het bankaandeel weer wat teruggevallen.

Het schema voor de inkoop van Griekse staatsobligaties is niet helemaal volgens schema verlopen. Het vooropgestelde objectief van 30 miljard euro werd niet volledig gehaald, de internationale banken blijven zitten met een tekort van ongeveer 450 miljoen euro.

Daardoor zou de Griekse schuld tegen 2020 niet terugvallen tot 124% zoals was gepland, maar slechts tot 126,60%. Athene kocht de obligaties van de banken terug met een stevige korting, waarbij voorbij voor elke euro aan nominale waarde 33,50 eurocent werd terugbetaald.

Het herstel in de koers van KBC verloopt eerder aarzelend, ten opzichte van de opening is de koers van het bankaandeel weer wat teruggevallen. Het schema voor de inkoop van Griekse staatsobligaties is niet helemaal volgens schema verlopen. Het vooropgestelde objectief van 30 miljard euro werd niet volledig gehaald, de internationale banken blijven zitten met een tekort van ongeveer 450 miljoen euro. Daardoor zou de Griekse schuld tegen 2020 niet terugvallen tot 124% zoals was gepland, maar slechts tot 126,60%. Athene kocht de obligaties van de banken terug met een stevige korting, waarbij voorbij voor elke euro aan nominale waarde 33,50 eurocent werd terugbetaald.