De Europese Centrale Bank (ECB) en European Banking Authority (EBA) zullen gezamenlijk stress tests uitvoeren op de Spaanse banken, zo maakte het persagentschap Reuters bekend. Er wordt namelijk gevreesd dat de problemen op de vastgoedmarkt de positie van de banken nog verder zullen ondermijnen.

Daarnaast is er de waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds, dat de prognoses voor de wereldeconomie naar beneden herzag. Die wereldeconomie zou dit jaar maar met 3,50% groeien, waar eerst door het IMF op een groei met 3,60% was gerekend.

De Europese Centrale Bank (ECB) en European Banking Authority (EBA) zullen gezamenlijk stress tests uitvoeren op de Spaanse banken, zo maakte het persagentschap Reuters bekend. Er wordt namelijk gevreesd dat de problemen op de vastgoedmarkt de positie van de banken nog verder zullen ondermijnen. Daarnaast is er de waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds, dat de prognoses voor de wereldeconomie naar beneden herzag. Die wereldeconomie zou dit jaar maar met 3,50% groeien, waar eerst door het IMF op een groei met 3,60% was gerekend.