Het bookbuildingproces begon op 18 maart en was voorbehouden aan in aanmerking komende institutionele beleggers.

De verkoop van de 15 125 964 door KBC aangeboden aandelen (goed voor 16,17% van de uitstaande aandelen van BZ WBK) tegen de finale biedprijs van 245 PLN per aandeel leverde KBC 37,1 miljard PLN (0,9 miljard EUR) op en versterkt de reeds stevige solvabiliteitspositie van KBC met 0,6%.

De pro forma Tier-1 ratio zal dus per einde kwartaal 14,7% bedragen. Voor KBC is deze verkoop een van de laatste belangrijke stappen in de uitvoering van het strategische plan dat in 2009 werd afgesproken met de Europese Commissie.

Als verkopende aandeelhouders hebben KBC en Santander met het oog op stabilisering een 'reverse greenshoe option' van 10% van de finale biedprijs verleend, waarbij het Londense filiaal van Deutsche Bank AG werd aangewezen als stabilising manager voor de underwriters.

Na afsluiting van de aanbieding zullen KBC en Santander een lock-up van 90 dagen in acht nemen en BZ WBK een lock-up van 180 dagen.

Daarop gelden bepaalde uitzonderingen, met name uitzonderingen opgelegd door de toezichthouders of door tot nu toe aangegane engagementen.

Het bookbuildingproces begon op 18 maart en was voorbehouden aan in aanmerking komende institutionele beleggers. De verkoop van de 15 125 964 door KBC aangeboden aandelen (goed voor 16,17% van de uitstaande aandelen van BZ WBK) tegen de finale biedprijs van 245 PLN per aandeel leverde KBC 37,1 miljard PLN (0,9 miljard EUR) op en versterkt de reeds stevige solvabiliteitspositie van KBC met 0,6%. De pro forma Tier-1 ratio zal dus per einde kwartaal 14,7% bedragen. Voor KBC is deze verkoop een van de laatste belangrijke stappen in de uitvoering van het strategische plan dat in 2009 werd afgesproken met de Europese Commissie. Als verkopende aandeelhouders hebben KBC en Santander met het oog op stabilisering een 'reverse greenshoe option' van 10% van de finale biedprijs verleend, waarbij het Londense filiaal van Deutsche Bank AG werd aangewezen als stabilising manager voor de underwriters. Na afsluiting van de aanbieding zullen KBC en Santander een lock-up van 90 dagen in acht nemen en BZ WBK een lock-up van 180 dagen. Daarop gelden bepaalde uitzonderingen, met name uitzonderingen opgelegd door de toezichthouders of door tot nu toe aangegane engagementen.