De CEO van de groep gaf het al eerder aan: als onderdeel van die groepswijde oefening zal KBC Financial Products ("KBCFP") de activiteiten op de derivatenmarkt aan een diepgaande analyse onderwerpen.

KBC FP heeft de strategie van de operaties herzien en beslist om een aantal van haar hedgefondsactiviteiten stop te zetten. De resterende posities van bestaande beleggers zullen echter tot de vervaldag ondersteund worden.

Die beslissing heeft al geleid en kan nog leiden tot een aantal interne jobverschuivingen. Bij gebrek aan gepaste alternatieve jobs worden een aantal ontslagen niet uitgesloten.

Als onderdeel van deze herziening heeft KBC ook beslist om KBC Alternative Investment Management ("KBC AIM") op te doeken. KBC AIM is een hedgefondsbeheerder die gespecialiseerd is in een brede waaier van strategieën, waaronder de relative value- en markneutrale strategie, voor heel wat producten en activaklassen.

KBC AIM heeft kantoren in Londen, New York en Hongkong en heeft in totaal 28 beleggingsexperts in dienst. De sluiting van KBC AIM zal leiden tot een aantal ontslagen. Enkele posities zullen worden overgeplaatst naar andere KBC-afdelingen. Alle beleggers in de fondsen werden volledig vergoed.

Ook Pacific Alternative Asset Management Company ("PAAMCO"), een fund of hedge funds-manager met een waarde van 9 miljard USD, kondigde op 2 december aan dat het beleggingsteam van KBC Alpha Asset Management ("KBC Alpha"), een hedge fund of funds van 700 miljoen USD, overstapt naar PAAMCO.

Het team wordt geïntegreerd in het wereldwijde portefeuillebeheerteam van PAAMCO en zal aanvankelijk werken als een aparte divisie binnen PAAMCO, onder de naam Pan Asia Alpha Strategies.

KBC Alpha heeft kantoren in Londen, Hongkong, Tokyo en Singapore. De groep beheert multistrategie-fondsen van hedge funds die beleggen over heel Azië voor rekening van Japanse, Europese en Noord-Amerikaanse beleggers.

De CEO van de groep gaf het al eerder aan: als onderdeel van die groepswijde oefening zal KBC Financial Products ("KBCFP") de activiteiten op de derivatenmarkt aan een diepgaande analyse onderwerpen. KBC FP heeft de strategie van de operaties herzien en beslist om een aantal van haar hedgefondsactiviteiten stop te zetten. De resterende posities van bestaande beleggers zullen echter tot de vervaldag ondersteund worden. Die beslissing heeft al geleid en kan nog leiden tot een aantal interne jobverschuivingen. Bij gebrek aan gepaste alternatieve jobs worden een aantal ontslagen niet uitgesloten.Als onderdeel van deze herziening heeft KBC ook beslist om KBC Alternative Investment Management ("KBC AIM") op te doeken. KBC AIM is een hedgefondsbeheerder die gespecialiseerd is in een brede waaier van strategieën, waaronder de relative value- en markneutrale strategie, voor heel wat producten en activaklassen. KBC AIM heeft kantoren in Londen, New York en Hongkong en heeft in totaal 28 beleggingsexperts in dienst. De sluiting van KBC AIM zal leiden tot een aantal ontslagen. Enkele posities zullen worden overgeplaatst naar andere KBC-afdelingen. Alle beleggers in de fondsen werden volledig vergoed.Ook Pacific Alternative Asset Management Company ("PAAMCO"), een fund of hedge funds-manager met een waarde van 9 miljard USD, kondigde op 2 december aan dat het beleggingsteam van KBC Alpha Asset Management ("KBC Alpha"), een hedge fund of funds van 700 miljoen USD, overstapt naar PAAMCO. Het team wordt geïntegreerd in het wereldwijde portefeuillebeheerteam van PAAMCO en zal aanvankelijk werken als een aparte divisie binnen PAAMCO, onder de naam Pan Asia Alpha Strategies. KBC Alpha heeft kantoren in Londen, Hongkong, Tokyo en Singapore. De groep beheert multistrategie-fondsen van hedge funds die beleggen over heel Azië voor rekening van Japanse, Europese en Noord-Amerikaanse beleggers.