De BEL 20 noteert ruim een kwart procent hoger, met KBC als sterkste stijger binnen de index. In China werd vanmorgen vanwege een feestdag niet gehandeld, maar bij de economen gaat er nog steeds veel aandacht uit naar China.

Om de terugval in algemene maatregelen ter stimulering van de economie via algemene stimulerende economische impulsen op te vangen, is de Chinese overheid volgens professor Stefan Duchateau overgegaan op gerichte, specifieke maatregelen zoals bepaalde infrastructuurwerken.

De positieve impact hiervan wordt momenteel echter geneutraliseerd door de (tijdelijke) cost-cutting in de overheidsadministratie.

Recentelijk is er echter een terugval merkbaar in de internationale voedselprijzen, een evolutie die kadert in een algemene correctie in de grondstoffenprijzen.

De BEL 20 noteert ruim een kwart procent hoger, met KBC als sterkste stijger binnen de index. In China werd vanmorgen vanwege een feestdag niet gehandeld, maar bij de economen gaat er nog steeds veel aandacht uit naar China. Om de terugval in algemene maatregelen ter stimulering van de economie via algemene stimulerende economische impulsen op te vangen, is de Chinese overheid volgens professor Stefan Duchateau overgegaan op gerichte, specifieke maatregelen zoals bepaalde infrastructuurwerken. De positieve impact hiervan wordt momenteel echter geneutraliseerd door de (tijdelijke) cost-cutting in de overheidsadministratie. Recentelijk is er echter een terugval merkbaar in de internationale voedselprijzen, een evolutie die kadert in een algemene correctie in de grondstoffenprijzen.