Cera kondigde de verkoop aan van 14,1 miljoen KBC Groep-aandelen via een private plaatsing bij institutionele investeerders.

Met de opbrengst zal een door KBC Bank verstrekte lening worden teruggekocht en zullen korte termijnschulden bij KBC Bank worden terugbetaald. Hierdoor zal Cera (nagenoeg) geen schulden meer hebben bij KBC Bank.

KBC Ancora kondigde de verkoop aan van 4,7 miljoen KBC Groep-aandelen via een private plaatsing bij institutionele investeerders. Met de opbrengst zal een lening worden teruggekocht die KBC Bank in 2007 verstrekte.

Beide verrichtingen creëren bijkomende aandeelhouderswaarde en hebben een positieve impact met name een versterking van het reglementair eigen vermogen met 0,7 miljard EUR en een verbetering van de common equity ratio met 0,7% (Basel III, fully loaded).

Die common equity ratio (Basel III, fully loaded) bedroeg 12,5% op het einde van het derde kwartaal van 2013.

KBC Bank blijft ook na deze verrichtingen de huisbankier van Cera en KBC Ancora.

Cera en KBC Ancora blijven ook na de verrichting, samen met de andere stabiele aandeelhouders, verder hun rol opnemen in de verankering van de KBC-groep.

Cera kondigde de verkoop aan van 14,1 miljoen KBC Groep-aandelen via een private plaatsing bij institutionele investeerders. Met de opbrengst zal een door KBC Bank verstrekte lening worden teruggekocht en zullen korte termijnschulden bij KBC Bank worden terugbetaald. Hierdoor zal Cera (nagenoeg) geen schulden meer hebben bij KBC Bank. KBC Ancora kondigde de verkoop aan van 4,7 miljoen KBC Groep-aandelen via een private plaatsing bij institutionele investeerders. Met de opbrengst zal een lening worden teruggekocht die KBC Bank in 2007 verstrekte. Beide verrichtingen creëren bijkomende aandeelhouderswaarde en hebben een positieve impact met name een versterking van het reglementair eigen vermogen met 0,7 miljard EUR en een verbetering van de common equity ratio met 0,7% (Basel III, fully loaded). Die common equity ratio (Basel III, fully loaded) bedroeg 12,5% op het einde van het derde kwartaal van 2013. KBC Bank blijft ook na deze verrichtingen de huisbankier van Cera en KBC Ancora. Cera en KBC Ancora blijven ook na de verrichting, samen met de andere stabiele aandeelhouders, verder hun rol opnemen in de verankering van de KBC-groep.