"Speak softly and carry a big stick", zo luidt een Amerikaans gezegde. Je wenst het volgens professor Stefan Duchateau geen belegger toe om gekneld te geraken tussen twee politieke ideologieën die elkaar afdreigen met nucleair wapenarsenaal, zoals in de VS gebeurt.

In dit specifieke geval wordt er opzichtig gezwaaid met een potentiële faling van betalingen op de Amerikaanse staatsschuld, hetgeen in technische termen niets minder betekent dan een default, met een dramatische verlaging van de kredietkwaliteit tot gevolg.

"Speak softly and carry a big stick", zo luidt een Amerikaans gezegde. Je wenst het volgens professor Stefan Duchateau geen belegger toe om gekneld te geraken tussen twee politieke ideologieën die elkaar afdreigen met nucleair wapenarsenaal, zoals in de VS gebeurt. In dit specifieke geval wordt er opzichtig gezwaaid met een potentiële faling van betalingen op de Amerikaanse staatsschuld, hetgeen in technische termen niets minder betekent dan een default, met een dramatische verlaging van de kredietkwaliteit tot gevolg.