Tijdens het eerste kwartaal van 2014 vertoonde het bruto binnenlands product (BBP) in de eurozone een groei van 0,20% ten opzichte van het vorige kwartaal. Er zijn volgens Belfius Bank echter uitgesproken verschillen tussen de voornaamste economieën van de eurozone.

De Duitse economie liet opnieuw een stevige groei optekenen (+0,80% op kwartaalbasis) en ook de Spaanse deed het vrij behoorlijk (+0,40%). Frankrijk bleef echter ter plaatse trappelen (0,0%), terwijl Italië en Nederland een krimp van 0,10 en 1,40% vertoonden.

Tijdens het eerste kwartaal van 2014 vertoonde het bruto binnenlands product (BBP) in de eurozone een groei van 0,20% ten opzichte van het vorige kwartaal. Er zijn volgens Belfius Bank echter uitgesproken verschillen tussen de voornaamste economieën van de eurozone. De Duitse economie liet opnieuw een stevige groei optekenen (+0,80% op kwartaalbasis) en ook de Spaanse deed het vrij behoorlijk (+0,40%). Frankrijk bleef echter ter plaatse trappelen (0,0%), terwijl Italië en Nederland een krimp van 0,10 en 1,40% vertoonden.