De meeste beleggers kijken momenteel naar de beurs van Japan, waar de Nikkei dit jaar al met meer dan 30% is gestegen als gevolg van de daling van de koers van de yen. De Japanse munt is ten opzichte van de dollar dit jaar al met meer dan 15% in waarde gezakt.

De vraag is echter hoe lang andere landen gaan dulden dat de Japanse yen zo zwak is. Zuid-Korea, dat bijzonder hard wordt geraakt op zijn exportmarkten, heeft al tegenmaatregelen aangekondigd én bovendien de rente verlaagd. Ook in Europa groeit het verzet tegen de alsmaar zwakkere yen.

De meeste beleggers kijken momenteel naar de beurs van Japan, waar de Nikkei dit jaar al met meer dan 30% is gestegen als gevolg van de daling van de koers van de yen. De Japanse munt is ten opzichte van de dollar dit jaar al met meer dan 15% in waarde gezakt. De vraag is echter hoe lang andere landen gaan dulden dat de Japanse yen zo zwak is. Zuid-Korea, dat bijzonder hard wordt geraakt op zijn exportmarkten, heeft al tegenmaatregelen aangekondigd én bovendien de rente verlaagd. Ook in Europa groeit het verzet tegen de alsmaar zwakkere yen.