De grote boosdoener is namelijk KBC, dat in reactie op het bericht over de kapitaalverhoging meer dan 6% lager opende. KBC kondigde gisterenavond de plaatsing aan van bijna 59 miljoen gewone aandelen tegen een prijs van 21,25 euro per aandeel. De opbrengst van de kapitaalverhoging bedroeg dus iets meer dan 1,25 miljard euro.

Het aanbod bestond op de eerste plaats uit ongeveer 35,8 miljoen nieuwe gewone aandelen die vanaf donderdag op de beurs genoteerd zullen worden en uit 23 miljoen nieuwe niet genoteerde aandelen die met een kernaandeelhouder geruild zullen worden tegen bestaande gewone aandelen in zijn bezit.

Het is de bedoeling om deze nieuwe niet genoteerde aandelen te laten noteren tegen de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van april 2013.

De grote boosdoener is namelijk KBC, dat in reactie op het bericht over de kapitaalverhoging meer dan 6% lager opende. KBC kondigde gisterenavond de plaatsing aan van bijna 59 miljoen gewone aandelen tegen een prijs van 21,25 euro per aandeel. De opbrengst van de kapitaalverhoging bedroeg dus iets meer dan 1,25 miljard euro. Het aanbod bestond op de eerste plaats uit ongeveer 35,8 miljoen nieuwe gewone aandelen die vanaf donderdag op de beurs genoteerd zullen worden en uit 23 miljoen nieuwe niet genoteerde aandelen die met een kernaandeelhouder geruild zullen worden tegen bestaande gewone aandelen in zijn bezit. Het is de bedoeling om deze nieuwe niet genoteerde aandelen te laten noteren tegen de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van april 2013.