Wel hebben private bank klanten van Dexia een blootstelling van 78 miljoen euro aan fondsen die belegd hebben in de frauduleuze vehikels van de Wall Street bankier Bernard Madoff.

Onrechtstreeks is er nog een blootstelling aan leningen (gedeeltelijk met onderpand) aan fondsen die aan de Madoff-zaak zijn blootgesteld. Het maximaal verlies voor Dexia zou kunnen oplopen tot 85 miljoen euro. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd.

KBC -dat ook de implementatie van kostenbesparingen aankondigde - heeft van zijn kant slechts een beperkte blootstelling aan de Madoff-zaak. Fortis heeft voor KBC nog steeds een koopadvies.

Toch is het opvallend dat KBC op de Brusselse beurs veel forser onderuit gaat dan Dexia. Het verlies voor KBC is zelfs opgelopen tot meer dan 6%, terwijl Dexia de schade beperkt tot ongeveer 2%.

Agfa-Gevaert en Nyrstar zijn binnen de BEL 20 twee andere opvallende dalers. Anderzijds is er Solvay, dat op goed nieuws een beperkte winst kan boeken.

Wel hebben private bank klanten van Dexia een blootstelling van 78 miljoen euro aan fondsen die belegd hebben in de frauduleuze vehikels van de Wall Street bankier Bernard Madoff. Onrechtstreeks is er nog een blootstelling aan leningen (gedeeltelijk met onderpand) aan fondsen die aan de Madoff-zaak zijn blootgesteld. Het maximaal verlies voor Dexia zou kunnen oplopen tot 85 miljoen euro. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd. KBC -dat ook de implementatie van kostenbesparingen aankondigde - heeft van zijn kant slechts een beperkte blootstelling aan de Madoff-zaak. Fortis heeft voor KBC nog steeds een koopadvies. Toch is het opvallend dat KBC op de Brusselse beurs veel forser onderuit gaat dan Dexia. Het verlies voor KBC is zelfs opgelopen tot meer dan 6%, terwijl Dexia de schade beperkt tot ongeveer 2%. Agfa-Gevaert en Nyrstar zijn binnen de BEL 20 twee andere opvallende dalers. Anderzijds is er Solvay, dat op goed nieuws een beperkte winst kan boeken.