De verkoop van het Poolse Zagiel (consumentenbankieren) aan Santander is een feit, zo liet KBC weten. De bank meldde tevens dat de private banking-divisie EPB is verkocht aan Precision Capital.

Wat ABN Amro betreft is dit goed nieuws, aangezien KBC hierdoor de beschikking krijgt over meer financiële middelen om de staatsteun die de bank eerder ontving, af te lossen.

KBC kan circa 2,30 miljard van openstaande schulden inlossen

In totaal moet de bank nog EUR 3 miljard van de federale overheid en EUR 3,5 miljard van de Vlaamse overheid terugbetalen. KBC heeft reeds EUR 500 miljoen terugbetaald aan de Belgische staat. De analisten van ABN Amro denken dat KBC nu in de gelegenheid is om circa EUR 2,3 miljard van de nog openstaande schulden in te lossen.

Voor het einde van 2013 zal de bank in ieder geval voor een bedrag van circa EUR 4,2 miljard aan staatsteunen dienen terug te betalen. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel KBC met een houden-advies. Op basis van de vandaag gepubliceerde cijfers mogen we binnenkort een nieuw rapport verwachten.

De verkoop van het Poolse Zagiel (consumentenbankieren) aan Santander is een feit, zo liet KBC weten. De bank meldde tevens dat de private banking-divisie EPB is verkocht aan Precision Capital. Wat ABN Amro betreft is dit goed nieuws, aangezien KBC hierdoor de beschikking krijgt over meer financiële middelen om de staatsteun die de bank eerder ontving, af te lossen.KBC kan circa 2,30 miljard van openstaande schulden inlossen In totaal moet de bank nog EUR 3 miljard van de federale overheid en EUR 3,5 miljard van de Vlaamse overheid terugbetalen. KBC heeft reeds EUR 500 miljoen terugbetaald aan de Belgische staat. De analisten van ABN Amro denken dat KBC nu in de gelegenheid is om circa EUR 2,3 miljard van de nog openstaande schulden in te lossen. Voor het einde van 2013 zal de bank in ieder geval voor een bedrag van circa EUR 4,2 miljard aan staatsteunen dienen terug te betalen. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel KBC met een houden-advies. Op basis van de vandaag gepubliceerde cijfers mogen we binnenkort een nieuw rapport verwachten.