Dat moet niet alleen de dienstverlening aan 12 miljoen KBC-cliënten en de toekomst van 60.000 medewerkers ten goede komen, maar ook het vertrouwen van de financiële markten en aandeelhouders bestendigen.

In 2008 keerde het economische klimaat pijlsnel. Dit had onvermijdelijk een impact op de financiële sector en op de resultaten van KBC. Voor 2009 verwachten de meeste economen een moeilijk jaar en een economische recessie. Dergelijke uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijke maatregelen, aldus de bank.

Begin 2008 had KBC Groep reeds beslist om de kostenbudgetten voor 2008 op 95% te bevriezen m.a.w. om proactief 5% te besparen. In het licht van de evolutie van de voorbije maanden en de verslechterde economische toestand, bekijkt KBC momenteel een aantal bijkomende kostenbesparingen en proactieve maatregelen voor 2009.

Dat moet niet alleen de dienstverlening aan 12 miljoen KBC-cliënten en de toekomst van 60.000 medewerkers ten goede komen, maar ook het vertrouwen van de financiële markten en aandeelhouders bestendigen.In 2008 keerde het economische klimaat pijlsnel. Dit had onvermijdelijk een impact op de financiële sector en op de resultaten van KBC. Voor 2009 verwachten de meeste economen een moeilijk jaar en een economische recessie. Dergelijke uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijke maatregelen, aldus de bank.Begin 2008 had KBC Groep reeds beslist om de kostenbudgetten voor 2008 op 95% te bevriezen m.a.w. om proactief 5% te besparen. In het licht van de evolutie van de voorbije maanden en de verslechterde economische toestand, bekijkt KBC momenteel een aantal bijkomende kostenbesparingen en proactieve maatregelen voor 2009.