Rekening houdend met de terugbetalingspremie van 450 miljoen euro, betaald aan de Belgische staat, en de coupon van 543 miljoen euro die moet betaald worden voor de kernkapitaaleffecten die werden verkocht aan de Belgische staat en de Vlaamse overheid bedraagt de onderliggende winst per aandeel 1,57 euro, terwijl de gerapporteerde winst per aandeel -1,09 euro bedraagt.

Gezien de sterke solvabiliteit, die blijkt uit de Tier 1-kapitaalratio van 13,8%, zal KBC op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen om dit jaar een dividend van 1,00 euro uit te betalen.

Rekening houdend met de terugbetalingspremie van 450 miljoen euro, betaald aan de Belgische staat, en de coupon van 543 miljoen euro die moet betaald worden voor de kernkapitaaleffecten die werden verkocht aan de Belgische staat en de Vlaamse overheid bedraagt de onderliggende winst per aandeel 1,57 euro, terwijl de gerapporteerde winst per aandeel -1,09 euro bedraagt. Gezien de sterke solvabiliteit, die blijkt uit de Tier 1-kapitaalratio van 13,8%, zal KBC op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen om dit jaar een dividend van 1,00 euro uit te betalen.