De technologiesector krijgt klappen na de tegenvallende cijfers die National Semiconductor gisterenavond bekendmaakte. Vooral Infineon zit in het hoekje waar de slagen vallen. In de grondstoffensector is Rio Tinto een opvallende daler.

In Brussel moet de BEL 20 bijna 2% prijsgeven, waardoor de index weer terugvalt richting 1850. Echt opvallende bewegers zijn er niet, hoewel KBC een deel van de winst van gisteren weer moeten laten liggen. Een sluitende reden voor de koersexplosie is er nog steeds niet, behalve dat het aandeel technisch oververkocht was.

Het algemeen sentiment op de wereldbeurzen lijkt iets te zijn verbeterd, maar veilig thuis zijn we zeker nog niet. De koersbewegingen van de voorbije maanden waren zo hevig dat veel beleggers liever nog even het poeder droog houden.

De Standard & Poor's 500-index lijkt technisch gezien na de crash van het voorbije jaar te bodemen. Een overtuigende uitbraak boven 900 punten is volgens P&B Invest echter absoluut noodzakelijk om het totaalbeeld echt goed te doen ogen.

De technologiesector krijgt klappen na de tegenvallende cijfers die National Semiconductor gisterenavond bekendmaakte. Vooral Infineon zit in het hoekje waar de slagen vallen. In de grondstoffensector is Rio Tinto een opvallende daler. In Brussel moet de BEL 20 bijna 2% prijsgeven, waardoor de index weer terugvalt richting 1850. Echt opvallende bewegers zijn er niet, hoewel KBC een deel van de winst van gisteren weer moeten laten liggen. Een sluitende reden voor de koersexplosie is er nog steeds niet, behalve dat het aandeel technisch oververkocht was.Het algemeen sentiment op de wereldbeurzen lijkt iets te zijn verbeterd, maar veilig thuis zijn we zeker nog niet. De koersbewegingen van de voorbije maanden waren zo hevig dat veel beleggers liever nog even het poeder droog houden. De Standard & Poor's 500-index lijkt technisch gezien na de crash van het voorbije jaar te bodemen. Een overtuigende uitbraak boven 900 punten is volgens P&B Invest echter absoluut noodzakelijk om het totaalbeeld echt goed te doen ogen.