Fortis ligt anderzijds wat zwakker op koers, maar er mag niet over het hoofd worden gezien dat dit aandeel gisteren een goede beurt maakte.

Ondanks het schrappen van het dividend en de waardeverminderingen noteert de koers van Nyrstar nog steeds fors hoger.

Fortis heeft het advies voor Nyrstar verlaagd van kopen naar houden. Het koopadvies dat tot dusver gold was alleen gebaseerd op de waarde van de vooruitzichten.

Bovendien werd de downgrading ook geïnspireerd door de magere vooruitzichten die voor dit jaar gelden. Een waardervermindering zat er aan te komen, maar ze viel volgens Fortis uiteindelijk toch veel hoger dan verwacht uit.

De geboekte waardeverminderingen verlagen de verwachte boekwaarde van Nyrstar aan het einde van 2008 van 13,10 naar 7,40 euro. Op basis van deze factoren werd besloten om het advies te verlagen.

Fortis ligt anderzijds wat zwakker op koers, maar er mag niet over het hoofd worden gezien dat dit aandeel gisteren een goede beurt maakte. Ondanks het schrappen van het dividend en de waardeverminderingen noteert de koers van Nyrstar nog steeds fors hoger. Fortis heeft het advies voor Nyrstar verlaagd van kopen naar houden. Het koopadvies dat tot dusver gold was alleen gebaseerd op de waarde van de vooruitzichten. Bovendien werd de downgrading ook geïnspireerd door de magere vooruitzichten die voor dit jaar gelden. Een waardervermindering zat er aan te komen, maar ze viel volgens Fortis uiteindelijk toch veel hoger dan verwacht uit. De geboekte waardeverminderingen verlagen de verwachte boekwaarde van Nyrstar aan het einde van 2008 van 13,10 naar 7,40 euro. Op basis van deze factoren werd besloten om het advies te verlagen.