De terugkeer naar normale kredietvoorwaarden in Europa en de sterke prestaties van de activiteiten op het vlak van zakenbankieren en vermogensbeheer hebben een opwaartse herziening van de winst per aandeel voor alle banken mogelijk gemaakt.

Als gevolg van de (zeer) recente herzieningen van analisten stelt Delaunay vast dat KBC Groep tot die bedrijven in Europa behoort waar de dynamiek van de winst per aandeel (WPA) het grootst is.

De recente correctie op de beurs biedt dus een opportuniteit aan beleggers die een positie in de banksector willen nemen.

In de mate dat "een lichte vorm van paniek heerst op de beurs" blijft de aankoop van een aandeel in de banksector een risicovolle belegging.

Zo bedraagt bijvoorbeeld de beta (een maat voor de volatiliteit van het aandeel) van KBC 2,60: dit betekent dat de koersbewegingen van dit aandeel 2,60 keer meer volatiel zullen zijn (zowel naar boven als naar beneden) dan de benchmark BEL20.

U zal dan ook begrijpen dat het aandeel KBC vooral beleggers zal interesseren die bereid zijn om meer risico te nemen op de

financiële markten.

De terugkeer naar normale kredietvoorwaarden in Europa en de sterke prestaties van de activiteiten op het vlak van zakenbankieren en vermogensbeheer hebben een opwaartse herziening van de winst per aandeel voor alle banken mogelijk gemaakt. Als gevolg van de (zeer) recente herzieningen van analisten stelt Delaunay vast dat KBC Groep tot die bedrijven in Europa behoort waar de dynamiek van de winst per aandeel (WPA) het grootst is. De recente correctie op de beurs biedt dus een opportuniteit aan beleggers die een positie in de banksector willen nemen. In de mate dat "een lichte vorm van paniek heerst op de beurs" blijft de aankoop van een aandeel in de banksector een risicovolle belegging. Zo bedraagt bijvoorbeeld de beta (een maat voor de volatiliteit van het aandeel) van KBC 2,60: dit betekent dat de koersbewegingen van dit aandeel 2,60 keer meer volatiel zullen zijn (zowel naar boven als naar beneden) dan de benchmark BEL20. U zal dan ook begrijpen dat het aandeel KBC vooral beleggers zal interesseren die bereid zijn om meer risico te nemen op de financiële markten.