In de eerste helft van 2013 wil de bank ook versneld de Vlaamse regering EUR 1,17 miljard met 50% boete terugbetalen. Om die operaties te kunnen bekostigen, haalt KBC EUR 1,25 miljard kapitaal op. KBC kondigde ook andere maatregelen aan die de kapitaalbuffers moeten versterken.

De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Houden voor KBC. De stappen die de bank-verzekeraar heeft ondernomen, pakken op de lange termijn positief uit voor het aandeel.

De aandelenemissie neemt de onzekerheid weg over de kapitaalpositie van de bank, maar zullen leiden tot 15% verwatering van het aandelenkapitaal.

In de eerste helft van 2013 wil de bank ook versneld de Vlaamse regering EUR 1,17 miljard met 50% boete terugbetalen. Om die operaties te kunnen bekostigen, haalt KBC EUR 1,25 miljard kapitaal op. KBC kondigde ook andere maatregelen aan die de kapitaalbuffers moeten versterken. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Houden voor KBC. De stappen die de bank-verzekeraar heeft ondernomen, pakken op de lange termijn positief uit voor het aandeel. De aandelenemissie neemt de onzekerheid weg over de kapitaalpositie van de bank, maar zullen leiden tot 15% verwatering van het aandelenkapitaal.