In de huidige marktomstandigheden biedt KBC Bank de obligatiehouders zo een gunstige manier om uit te stappen door een premie te betalen die hoger is dan de marktprijs. Tegelijk genereert KBC Bank een meerwaarde als ze de effecten terugkoopt tegen een prijs die lager is dan de nominale waarde ervan. Bovendien verhoogt ze daarmee de kwaliteit van haar kernkapitaalpositie. Als alle uitstaande effecten zouden worden teruggekocht, zou de meerwaarde na belastingen ongeveer 0,2 miljard euro bedragen en de invloed op de Tier 1-kernkapitaalratio zou circa +0,25% zijn.

In het verleden heeft KBC verschillende hybride effecten uitgegeven die werden beschouwd als reglementair Tier 1-kapitaal. Die effecten zijn "hybride" effecten die zowel kenmerken van obligaties als aandelen bevatten. Algemeen gesproken keren zij een couponrente uit maar ze hebben geen eindvervaldag en zijn achtergesteld bij andere obligaties in geval van faillissement.

KBC herhaalt ook zijn eerder standpunt om tot het einde van het jaar de callopties op de hybride Tier 1-effecten niet uit te oefenen.

Het overnamebod betreft de volgende effecten en wordt enkel uitgebracht ten aanzien van de betrokken houders van die effecten:

280 miljoen euro hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust II;

600 miljoen USD hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust III;

300 miljoen euro hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust IV;

525 miljoen GBP hybride effecten uitgegeven door KBC Bank.

In de huidige marktomstandigheden biedt KBC Bank de obligatiehouders zo een gunstige manier om uit te stappen door een premie te betalen die hoger is dan de marktprijs. Tegelijk genereert KBC Bank een meerwaarde als ze de effecten terugkoopt tegen een prijs die lager is dan de nominale waarde ervan. Bovendien verhoogt ze daarmee de kwaliteit van haar kernkapitaalpositie. Als alle uitstaande effecten zouden worden teruggekocht, zou de meerwaarde na belastingen ongeveer 0,2 miljard euro bedragen en de invloed op de Tier 1-kernkapitaalratio zou circa +0,25% zijn. In het verleden heeft KBC verschillende hybride effecten uitgegeven die werden beschouwd als reglementair Tier 1-kapitaal. Die effecten zijn "hybride" effecten die zowel kenmerken van obligaties als aandelen bevatten. Algemeen gesproken keren zij een couponrente uit maar ze hebben geen eindvervaldag en zijn achtergesteld bij andere obligaties in geval van faillissement. KBC herhaalt ook zijn eerder standpunt om tot het einde van het jaar de callopties op de hybride Tier 1-effecten niet uit te oefenen. Het overnamebod betreft de volgende effecten en wordt enkel uitgebracht ten aanzien van de betrokken houders van die effecten: 280 miljoen euro hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust II; 600 miljoen USD hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust III; 300 miljoen euro hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust IV; 525 miljoen GBP hybride effecten uitgegeven door KBC Bank.