Hoewel Fortis had verwacht dat IBA twee orders voor protontherapiecentra zou binnenhalen, is dat er uiteindelijk maar eentje geworden. Het betreft meer bepaald een order van een ziekenhuis in Michigan.

Toch behouden de analisten van Fortis de vooruitzichten voor dit en voor volgend jaar bij IBA en focussen ze zich hoofdzakelijk op de evolutie van de recurrente marges bij het bedrijf.

Volgens IBA zelf zouden die marges in 2010 ongeveer 10% hoger kunnen uitkomen. Fortis is er niet zeker van dat dit niveau op zo'n korte termijn kan worden bereikt, maar handhaaft toch het koopadvies voor IBA.

Hoewel Fortis had verwacht dat IBA twee orders voor protontherapiecentra zou binnenhalen, is dat er uiteindelijk maar eentje geworden. Het betreft meer bepaald een order van een ziekenhuis in Michigan. Toch behouden de analisten van Fortis de vooruitzichten voor dit en voor volgend jaar bij IBA en focussen ze zich hoofdzakelijk op de evolutie van de recurrente marges bij het bedrijf. Volgens IBA zelf zouden die marges in 2010 ongeveer 10% hoger kunnen uitkomen. Fortis is er niet zeker van dat dit niveau op zo'n korte termijn kan worden bereikt, maar handhaaft toch het koopadvies voor IBA.