Ook in Amsterdam is het een drukke dag, met de cijfers van Agon, Delta Lloyd, Dockwise, Heijmans en Ordina. Uiteraard zijn op Europees vlak de resultaten van Societe Generale, Adidas, Deutsche Telekom, Swiss Re, Endesa, Siemens, Repsol, Legrand, Deutsche Post, Swisscom en Autogrill de moeite van het vermelden waard.

In de Verenigde Staten zijn er onder andere ClearOne Communications, Molycorp, Walt Disney en Duke Energia die komen rapporteren.

Onzekerheid weegt op investeringen

De zwakste component van het bbp in de eurozone zijn volgens de European Economics Analyst van zakenbank Goldman Sachs de investeringen.

Na een piek van 22% bbp in 2007 bedroeg het aandeel slechts 18% in het tweede kwartaal van dit jaar, een laagterecord.

Niet alleen in perifere landen met krappe financiële condities of landen waar bedrijven hun schulden proberen te verminderen, maar ook in Duitsland staan investeringen op een laag pitje.

Onzekerheid lijkt een belangrijke verklaring te zijn, omdat deze onzekerheid een component heeft waar bedrijven zich moeilijk op kunnen voorbereiden.

De onzekerheid wordt niet alleen ingegeven door economische factoren, maar ook door politieke. Andere redenen zijn de schok van de scherpe daling van fabrieksorders bij het uitbreken van de crisis in 2008 (-40%, veel groter dan de daling van 21% tijdens de eerste oliecrisis) en de abrupte beëindiging van financiering destijds. Al met al zullen de Duitse investeringen niet snel aantrekken.

Ook in Amsterdam is het een drukke dag, met de cijfers van Agon, Delta Lloyd, Dockwise, Heijmans en Ordina. Uiteraard zijn op Europees vlak de resultaten van Societe Generale, Adidas, Deutsche Telekom, Swiss Re, Endesa, Siemens, Repsol, Legrand, Deutsche Post, Swisscom en Autogrill de moeite van het vermelden waard. In de Verenigde Staten zijn er onder andere ClearOne Communications, Molycorp, Walt Disney en Duke Energia die komen rapporteren. Onzekerheid weegt op investeringen De zwakste component van het bbp in de eurozone zijn volgens de European Economics Analyst van zakenbank Goldman Sachs de investeringen. Na een piek van 22% bbp in 2007 bedroeg het aandeel slechts 18% in het tweede kwartaal van dit jaar, een laagterecord. Niet alleen in perifere landen met krappe financiële condities of landen waar bedrijven hun schulden proberen te verminderen, maar ook in Duitsland staan investeringen op een laag pitje. Onzekerheid lijkt een belangrijke verklaring te zijn, omdat deze onzekerheid een component heeft waar bedrijven zich moeilijk op kunnen voorbereiden. De onzekerheid wordt niet alleen ingegeven door economische factoren, maar ook door politieke. Andere redenen zijn de schok van de scherpe daling van fabrieksorders bij het uitbreken van de crisis in 2008 (-40%, veel groter dan de daling van 21% tijdens de eerste oliecrisis) en de abrupte beëindiging van financiering destijds. Al met al zullen de Duitse investeringen niet snel aantrekken.