De fusieplannen werden al op 28 februari 2012 aangekondigd. Intussen verkregen ze ook het akkoord van de bevoegde mededingingsautoriteiten.

Voor KBC is de transactie alweer een belangrijke stap in de uitvoering van het strategisch plan dat is afgesproken met de Europese Commissie.

Na deze goedkeuring zal de fusie - naar verwachting omstreeks het einde van het jaar - worden geregistreerd door de registratierechtbank.

Met bijna 900 kantoren en 3,5 miljoen particuliere cliënten wordt de fusiebank de op twee na grootste Poolse bank gemeten naar deposito's, kredieten, aantal kantoren en winst. De fusiebank zal blijven noteren aan de beurs van Warschau.

Op basis van de ruilverhouding die Santander en KBC zijn overeengekomen op 27 februari 2012 heeft Santander ongeveer 76,5% van de fusiebank in handen en KBC ongeveer 16,2%.

De overige minderheidsaandeelhouders behouden ongeveer 7,1%.

KBC engageert zich om zijn belang van 16,2% van de hand te doen met het oog op maximalisering van de waarde ervan, en dat met de volle steun van Santander. Beide partijen geven de voorkeur aan een uitstap via een 'secondary public offering'.

Analisten blijven positief voor de bankensector

De meeste analisten blijven positief voor de bankensector, die volgend jaar goed zou moeten kunnen presteren. Ook Albert Ploegh van ING gelooft dat KBC nog over potentieel beschikt, hij handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 26,50 euro per aandeel.

De fusieplannen werden al op 28 februari 2012 aangekondigd. Intussen verkregen ze ook het akkoord van de bevoegde mededingingsautoriteiten. Voor KBC is de transactie alweer een belangrijke stap in de uitvoering van het strategisch plan dat is afgesproken met de Europese Commissie. Na deze goedkeuring zal de fusie - naar verwachting omstreeks het einde van het jaar - worden geregistreerd door de registratierechtbank. Met bijna 900 kantoren en 3,5 miljoen particuliere cliënten wordt de fusiebank de op twee na grootste Poolse bank gemeten naar deposito's, kredieten, aantal kantoren en winst. De fusiebank zal blijven noteren aan de beurs van Warschau. Op basis van de ruilverhouding die Santander en KBC zijn overeengekomen op 27 februari 2012 heeft Santander ongeveer 76,5% van de fusiebank in handen en KBC ongeveer 16,2%. De overige minderheidsaandeelhouders behouden ongeveer 7,1%. KBC engageert zich om zijn belang van 16,2% van de hand te doen met het oog op maximalisering van de waarde ervan, en dat met de volle steun van Santander. Beide partijen geven de voorkeur aan een uitstap via een 'secondary public offering'. Analisten blijven positief voor de bankensector De meeste analisten blijven positief voor de bankensector, die volgend jaar goed zou moeten kunnen presteren. Ook Albert Ploegh van ING gelooft dat KBC nog over potentieel beschikt, hij handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 26,50 euro per aandeel.