Hij maakte ook de belangrijkste financiële doelstellingen van KBC bekend voor 2015 en daarna en zette de koers uit om in de kernmarkten van de groep de referentie te worden als bank-verzekeraar.

Johan Thijs: "De macro-economische omstandigheden, de concurrentieomgeving, de regelgeving en de vooruitzichten blijven uitdagend. Iedereen moet zich aanpassen. Het is onze passie om als bank-verzekeraar de referentie te zijn in onze kernmarkten. Na een grondige doorlichting besloten we in het Directiecomité onze strategie aan te passen. De sterktes van de KBC-groep zijn ons geïntegreerd bankverzekeringsmodel, dat het de hele cyclus door goed bleef doen, en onze competente en professionele medewerkers. Daarop voortbouwend verbeterden we onze strategie door duidelijke businesskeuzes te maken, de organisatiestructuur van de groep te optimaliseren (rekening houdend met de desinvesteringen en de risicoafbouw van de afgelopen jaren) en ons te engageren voor een duidelijk gedefinieerde bedrijfscultuur. We willen wendbaarder, efficiënter en dus competitiever worden. We zullen ons daarbij niet alleen aanpassen aan de veranderende houding van onze cliënten maar ook tegemoetkomen aan de terechte verwachtingen van de hele maatschappij."

Koopadvies met koersdoel van 24,50 euro

Albert Ploegh van ING besteedde uitgebreid aandacht aan de voorstelling van de nieuwe strategie bij KBC. In lijn met de verwachtingen houdt de bank vast aan het bank-verzekeraar model. Gedetailleerde financiële gegevens werd echter niet bekendgemaakt.

Er werd nog eens herhaald dat alle niet-kernactiviteiten zullen worden afgestoten of stopgezet. De nieuwe strategie volgt volgens Ploegh de deleveraging-politiek zoals die sedert 2008 wordt gevoerd. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 24,50 euro blijven gehandhaafd.

Hij maakte ook de belangrijkste financiële doelstellingen van KBC bekend voor 2015 en daarna en zette de koers uit om in de kernmarkten van de groep de referentie te worden als bank-verzekeraar. Johan Thijs: "De macro-economische omstandigheden, de concurrentieomgeving, de regelgeving en de vooruitzichten blijven uitdagend. Iedereen moet zich aanpassen. Het is onze passie om als bank-verzekeraar de referentie te zijn in onze kernmarkten. Na een grondige doorlichting besloten we in het Directiecomité onze strategie aan te passen. De sterktes van de KBC-groep zijn ons geïntegreerd bankverzekeringsmodel, dat het de hele cyclus door goed bleef doen, en onze competente en professionele medewerkers. Daarop voortbouwend verbeterden we onze strategie door duidelijke businesskeuzes te maken, de organisatiestructuur van de groep te optimaliseren (rekening houdend met de desinvesteringen en de risicoafbouw van de afgelopen jaren) en ons te engageren voor een duidelijk gedefinieerde bedrijfscultuur. We willen wendbaarder, efficiënter en dus competitiever worden. We zullen ons daarbij niet alleen aanpassen aan de veranderende houding van onze cliënten maar ook tegemoetkomen aan de terechte verwachtingen van de hele maatschappij." Koopadvies met koersdoel van 24,50 euroAlbert Ploegh van ING besteedde uitgebreid aandacht aan de voorstelling van de nieuwe strategie bij KBC. In lijn met de verwachtingen houdt de bank vast aan het bank-verzekeraar model. Gedetailleerde financiële gegevens werd echter niet bekendgemaakt. Er werd nog eens herhaald dat alle niet-kernactiviteiten zullen worden afgestoten of stopgezet. De nieuwe strategie volgt volgens Ploegh de deleveraging-politiek zoals die sedert 2008 wordt gevoerd. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 24,50 euro blijven gehandhaafd.