De Nationale Bank van België gaf immers wel haar goedkeuring voor de versnelde terugbetaling van een deel van de staatssteun aan de Vlaamse overheid maar onder voorwaarde van een herplaatsing van een gedeelte van bovenvermelde aandeelhoudersleningen.

Eergisteren slaagde KBC erin om een akkoord te bereiken over de herplaatsing van 0,3 miljard euro van de leningen aan KBC Ancora aan een andere internationale financiële speler.

KBC vervult hiermee de door de Nationale Bank van België recent gestelde voorwaarde.

Door deze transactie verstevigt KBC zijn kapitaalpositie verder met 0.3 miljard euro en creëert bijkomende waarde voor haar aandeelhouders.

Concreet betekent dit ook dat KBC gisteren 1,17 miljard euro staatssteun plus 0,58 miljard euro premie - in totaal 1,75 miljard euro - terugbetaalde aan de Vlaamse overheid, nog steeds 6 maanden eerder dan overeengekomen met de Europese Commissie.

De Nationale Bank van België gaf immers wel haar goedkeuring voor de versnelde terugbetaling van een deel van de staatssteun aan de Vlaamse overheid maar onder voorwaarde van een herplaatsing van een gedeelte van bovenvermelde aandeelhoudersleningen. Eergisteren slaagde KBC erin om een akkoord te bereiken over de herplaatsing van 0,3 miljard euro van de leningen aan KBC Ancora aan een andere internationale financiële speler. KBC vervult hiermee de door de Nationale Bank van België recent gestelde voorwaarde. Door deze transactie verstevigt KBC zijn kapitaalpositie verder met 0.3 miljard euro en creëert bijkomende waarde voor haar aandeelhouders. Concreet betekent dit ook dat KBC gisteren 1,17 miljard euro staatssteun plus 0,58 miljard euro premie - in totaal 1,75 miljard euro - terugbetaalde aan de Vlaamse overheid, nog steeds 6 maanden eerder dan overeengekomen met de Europese Commissie.