KBC heeft beslist om een symbolisch dividend van 0,01 euro uit te betalen over het boekjaar 2001. Als gevolg daarvan verklaarde KBC Ancora tijdens de laatste trading update te verwachten dat het thans lopende boekjaar met een negatief resultaat zal worden afgesloten.

Holding krijgt nog steeds een neutraal advies

Albert Ploegh van ING rekent op een negatief resultaat van 30,80 miljoen euro, waar ING zelf een guidance gaf van 31 miljoen euro. Hij verwacht bovendien dat de netto schuld per aandeel met 0,10 euro zal stijgen en dat KBC Ancora geen dividend zal uitkeren.

Zolang als KBC geen fatsoenlijke dividenden uitkeert, zal de nettoschuld van de holding toenemen. Ploegh denkt dat KBC over zowel 2012 als 2013 slechts een symbolisch dividend zal uitkeren, pas over 2014 kan een volwaardige dividenduitkering worden verwacht. Ploegh heeft een neutraal advies voor het aandeel KBC Ancora.

KBC heeft beslist om een symbolisch dividend van 0,01 euro uit te betalen over het boekjaar 2001. Als gevolg daarvan verklaarde KBC Ancora tijdens de laatste trading update te verwachten dat het thans lopende boekjaar met een negatief resultaat zal worden afgesloten. Holding krijgt nog steeds een neutraal advies Albert Ploegh van ING rekent op een negatief resultaat van 30,80 miljoen euro, waar ING zelf een guidance gaf van 31 miljoen euro. Hij verwacht bovendien dat de netto schuld per aandeel met 0,10 euro zal stijgen en dat KBC Ancora geen dividend zal uitkeren. Zolang als KBC geen fatsoenlijke dividenden uitkeert, zal de nettoschuld van de holding toenemen. Ploegh denkt dat KBC over zowel 2012 als 2013 slechts een symbolisch dividend zal uitkeren, pas over 2014 kan een volwaardige dividenduitkering worden verwacht. Ploegh heeft een neutraal advies voor het aandeel KBC Ancora.