Sinds het einde van de zomer is de katoenprijs met ongeveer 80% gestegen. Howell Moore, een katoenplanter in de Amerikaanse staat Tennessee, steekt zijn verwondering over de prijsstijging niet onder stoelen of banken.

Een dergelijke prijsstijging is volgens Moore nog nooit gebeurd, zeker niet op zo'n korte termijn. De prijzen blijven bovendien maar stijgen en lijken door niets of niemand te stuiten.

De vraag is echter of dergelijke prijsstijging kan worden volgehouden worden. Er is sprake van heel wat speculatieve koopdruk en dat kan vroeg of laat tot prijscorrecties aanleiding geven. Een bedrijf als Hanesbrands (beursgenoteerd) profiteert van de stijging van de katoenprijzen.

Sinds het einde van de zomer is de katoenprijs met ongeveer 80% gestegen. Howell Moore, een katoenplanter in de Amerikaanse staat Tennessee, steekt zijn verwondering over de prijsstijging niet onder stoelen of banken. Een dergelijke prijsstijging is volgens Moore nog nooit gebeurd, zeker niet op zo'n korte termijn. De prijzen blijven bovendien maar stijgen en lijken door niets of niemand te stuiten. De vraag is echter of dergelijke prijsstijging kan worden volgehouden worden. Er is sprake van heel wat speculatieve koopdruk en dat kan vroeg of laat tot prijscorrecties aanleiding geven. Een bedrijf als Hanesbrands (beursgenoteerd) profiteert van de stijging van de katoenprijzen.