India, de tweede grootste producent in de wereld, heeft namelijk de export van katoen gelimiteerd tot 720.000 ton op jaarbasis.

Bedoeling is om de prijzen op de thuismarkt te stabiliseren en om meer binnenlands aanbod los te maken. Handelaren verkochten hun katoen liever aan het buitenland.

De katoenfutures zijn in New York dit jaar al met 75% gestegen, onder impuls van een gestegen vraag vanuit China en van afgenomen voorraden in de Verenigde Staten.

Keith Brown, president van Keith Brown & Co, is van mening dat India een onmisbare schakel op de katoenmarkt blijft. Op de ICE Futures U.S. werd de prijsstijging voor katoen al enkele dagen op rij gelimiteerd tot het maximale stijgingspercentage van 6%.

India, de tweede grootste producent in de wereld, heeft namelijk de export van katoen gelimiteerd tot 720.000 ton op jaarbasis. Bedoeling is om de prijzen op de thuismarkt te stabiliseren en om meer binnenlands aanbod los te maken. Handelaren verkochten hun katoen liever aan het buitenland. De katoenfutures zijn in New York dit jaar al met 75% gestegen, onder impuls van een gestegen vraag vanuit China en van afgenomen voorraden in de Verenigde Staten. Keith Brown, president van Keith Brown & Co, is van mening dat India een onmisbare schakel op de katoenmarkt blijft. Op de ICE Futures U.S. werd de prijsstijging voor katoen al enkele dagen op rij gelimiteerd tot het maximale stijgingspercentage van 6%.