Volgens een eerste schatting van het USDA zal de landbouwoppervlakte waarop katoen wordt verbouwd dit jaar met 19 procent afnemen. De VS zijn de grootste katoenexporteur ter wereld.

Ook suiker werd bijna 2 procent duurder hoewel het aanbod in het oogstjaar dat start op 1 april de vraag voor de vierde opeenvolgende keer zal overschrijden.

Het surplus zal wel kleiner zijn dat dit oogstjaar door een hogere ethanolproductie in Brazilië en een lagere suikeropbrengst in Thailand, de op een na grootste exporteur.

Volgens een eerste schatting van het USDA zal de landbouwoppervlakte waarop katoen wordt verbouwd dit jaar met 19 procent afnemen. De VS zijn de grootste katoenexporteur ter wereld. Ook suiker werd bijna 2 procent duurder hoewel het aanbod in het oogstjaar dat start op 1 april de vraag voor de vierde opeenvolgende keer zal overschrijden. Het surplus zal wel kleiner zijn dat dit oogstjaar door een hogere ethanolproductie in Brazilië en een lagere suikeropbrengst in Thailand, de op een na grootste exporteur.