Het USDA maakte voorraadcijfers bekend die onder de consensusprognoses lagen terwijl de vraagcijfers dan weer boven de verwachtingen uitkwamen.

Door de goedkopere dollar waren de exportcijfers gunstig. Aan de aanbodzijde vormt de droogte in Texas een potentiële bedreiging voor de katoenopbrengst.

Katoen werd 7,6 procent duurder. Cacao echter moest een groot deel van de winst van een week eerder opnieuw afgeven en verloor 5 procent.

Zowel suiker als koffie blijven schommelen rond het laagste prijsniveau sinds 2010. De goedkopere Braziliaanse Real, die tegenover de dollar naar het laagste peil in 4 jaar zakte, zorgt voor extra aanbod omdat boeren meer moeten verkopen om de inkomsten op peil te houden.

Het USDA maakte voorraadcijfers bekend die onder de consensusprognoses lagen terwijl de vraagcijfers dan weer boven de verwachtingen uitkwamen. Door de goedkopere dollar waren de exportcijfers gunstig. Aan de aanbodzijde vormt de droogte in Texas een potentiële bedreiging voor de katoenopbrengst. Katoen werd 7,6 procent duurder. Cacao echter moest een groot deel van de winst van een week eerder opnieuw afgeven en verloor 5 procent. Zowel suiker als koffie blijven schommelen rond het laagste prijsniveau sinds 2010. De goedkopere Braziliaanse Real, die tegenover de dollar naar het laagste peil in 4 jaar zakte, zorgt voor extra aanbod omdat boeren meer moeten verkopen om de inkomsten op peil te houden.