In de Verenigde Staten klom de uitvoer van katoen vorige week met 56 procent op weekbasis. Het grootste deel had als bestemming China.

Het Chinese National Bureau of Statistics maakte vorige week bekend dat de katoenproductie vorig jaar met 6,3 procent is afgenomen tegenover 2009.

Een voorlopige schatting van Cotton Research Institute gaat volgens Royal Bank of Scotland uit van een toename van de Chinese landbouwoppervlakte voor de teelt van katoen met 4,1 procent.

Bij de belangrijke katoenproducenten kan alleen India uitpakken met een productietoename. De Indiase Cotton Advisory Board (CAB) stelde vorige week voor 2011-2012 een productie van 31,2 miljoen balen voorop (1 baal = 480 pond). Dit cijfer lag volgens Royal Bank of Scotland wel onder de eerdere prognose van 32,9 miljoen balen.

In de Verenigde Staten klom de uitvoer van katoen vorige week met 56 procent op weekbasis. Het grootste deel had als bestemming China. Het Chinese National Bureau of Statistics maakte vorige week bekend dat de katoenproductie vorig jaar met 6,3 procent is afgenomen tegenover 2009. Een voorlopige schatting van Cotton Research Institute gaat volgens Royal Bank of Scotland uit van een toename van de Chinese landbouwoppervlakte voor de teelt van katoen met 4,1 procent. Bij de belangrijke katoenproducenten kan alleen India uitpakken met een productietoename. De Indiase Cotton Advisory Board (CAB) stelde vorige week voor 2011-2012 een productie van 31,2 miljoen balen voorop (1 baal = 480 pond). Dit cijfer lag volgens Royal Bank of Scotland wel onder de eerdere prognose van 32,9 miljoen balen.