De prijs van een pond suiker steeg met 3,9 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna twee maanden. De Braziliaanse vereniging Unica, die de belangrijkste suikerproducenten verenigt, liet weten dat de opbrengst in de centrale en zuidelijke regio's van het land sinds het begin van de oogst 17 procent onder het niveau van een jaar eerder ligt.

In maart stelde Unica nog een opbrengst van 568,5 miljoen ton suikerriet voorop. Deze prognose werd intussen neerwaarts bijgesteld naar 550 miljoen ton. Een ton cacao werd opnieuw 4,5 procent goedkoper.

De prijs van een pond suiker steeg met 3,9 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna twee maanden. De Braziliaanse vereniging Unica, die de belangrijkste suikerproducenten verenigt, liet weten dat de opbrengst in de centrale en zuidelijke regio's van het land sinds het begin van de oogst 17 procent onder het niveau van een jaar eerder ligt. In maart stelde Unica nog een opbrengst van 568,5 miljoen ton suikerriet voorop. Deze prognose werd intussen neerwaarts bijgesteld naar 550 miljoen ton. Een ton cacao werd opnieuw 4,5 procent goedkoper.