Deze activiteit is de minst rendabele van de groep (een operationele marge van 2,5% tegen resp. 28% en 24,5% voor Equipment en GGR) en de meest kapitaalintensieve (2,5 miljard dollar in 2013).

Om de doelstelling van de vermindering met 25% van haar vloot in de komende 3 jaar te weerspiegelen, voerde CGG in 2013 in haar boekhouding een bijzondere waardevermindering op activa door van 582 miljoen dollar die uiteindelijk op de nettowinst heeft gewogen (-691 miljoen dollar).

Om de winstgevendheid te verhogen, rekent de groep op haar divisies Equipment en GGR die veel minder kapitaalintensief zijn en waar de groep over zeer veel deskundigheid beschikt die door de ganse sector erkend wordt (vandaar de zeer comfortabele marges).

Het verminderen van het gewicht van de Acquisition activiteit ten voordele van de Equipment activiteit laat de olietoeleverancier toe haar operationele marge (doelstelling van 15%) te verhogen terwijl de nettoschuld kan dalen.

Aan de huidige koers noteert CGG 46% onder haar boekwaarde en bedraagt de korting 50% in vergelijking met andere vergelijkbare bedrijven uit de sector.

De huidige K/W is aan de hoge kant met 19 keer de verwachte winst voor eind 2014: maar dit hoog niveau zou na verloop van tijd moeten afnemen als gevolg van een lager gewicht van de activiteit Acquisition.

Door de lage visibiliteit op korte termijn blijft het aandeel wel zeer volatiel. Delaunay is koper.

Deze activiteit is de minst rendabele van de groep (een operationele marge van 2,5% tegen resp. 28% en 24,5% voor Equipment en GGR) en de meest kapitaalintensieve (2,5 miljard dollar in 2013). Om de doelstelling van de vermindering met 25% van haar vloot in de komende 3 jaar te weerspiegelen, voerde CGG in 2013 in haar boekhouding een bijzondere waardevermindering op activa door van 582 miljoen dollar die uiteindelijk op de nettowinst heeft gewogen (-691 miljoen dollar). Om de winstgevendheid te verhogen, rekent de groep op haar divisies Equipment en GGR die veel minder kapitaalintensief zijn en waar de groep over zeer veel deskundigheid beschikt die door de ganse sector erkend wordt (vandaar de zeer comfortabele marges). Het verminderen van het gewicht van de Acquisition activiteit ten voordele van de Equipment activiteit laat de olietoeleverancier toe haar operationele marge (doelstelling van 15%) te verhogen terwijl de nettoschuld kan dalen. Aan de huidige koers noteert CGG 46% onder haar boekwaarde en bedraagt de korting 50% in vergelijking met andere vergelijkbare bedrijven uit de sector. De huidige K/W is aan de hoge kant met 19 keer de verwachte winst voor eind 2014: maar dit hoog niveau zou na verloop van tijd moeten afnemen als gevolg van een lager gewicht van de activiteit Acquisition. Door de lage visibiliteit op korte termijn blijft het aandeel wel zeer volatiel. Delaunay is koper.