Door de lagere marktrente daalden de rente-opbrengsten. Bij de provisies waren lagere marges de oorzaak voor de daling van 7% bij Asset Services naar EUR 21,4 miljoen, bij Transaction Servicing was er een stijging van 7% naar EUR 9,3 miljoen en bij overige provisies een daling van 15% naar EUR 4 miljoen.

De beleggingsresultaten stegen door de opbrengst van de verkoop van het LCH.Clearnet belang van EUR 3,1 miljoen, de boekwaarde winst van EUR 1,6 miljoen en hogere verkoopopbrengsten van effecten. De bedrijfslasten gecorrigeerd door de verhuizing daalden 2%.

De winst voor belastingen was EUR 7,2 miljoen (was EUR 9,7 miljoen) en na een EUR 1,2 miljoen positieve belastingpost was het nettoresultaat EUR 8,4 miljoen (EUR 7,4 miljoen) en per aandeel EUR 0,58 (EUR 0,51).

Het interim dividend bleef 0,33. DE financiële positie bleef gezond met de BIS ratio op 21%. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen voor de aandelen Kasbank.

Door de lagere marktrente daalden de rente-opbrengsten. Bij de provisies waren lagere marges de oorzaak voor de daling van 7% bij Asset Services naar EUR 21,4 miljoen, bij Transaction Servicing was er een stijging van 7% naar EUR 9,3 miljoen en bij overige provisies een daling van 15% naar EUR 4 miljoen. De beleggingsresultaten stegen door de opbrengst van de verkoop van het LCH.Clearnet belang van EUR 3,1 miljoen, de boekwaarde winst van EUR 1,6 miljoen en hogere verkoopopbrengsten van effecten. De bedrijfslasten gecorrigeerd door de verhuizing daalden 2%. De winst voor belastingen was EUR 7,2 miljoen (was EUR 9,7 miljoen) en na een EUR 1,2 miljoen positieve belastingpost was het nettoresultaat EUR 8,4 miljoen (EUR 7,4 miljoen) en per aandeel EUR 0,58 (EUR 0,51). Het interim dividend bleef 0,33. DE financiële positie bleef gezond met de BIS ratio op 21%. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen voor de aandelen Kasbank.