Er moet inderdaad een onderscheid worden gemaakt tussen de reële economie en de financiële economie. In het eerste geval zijn er weinig schulden in het systeem aanwezig en is de rol van de beurs niet zo belangrijk. Eigenlijk dient de beurs alleen om spaargeld te kanaliseren.

In de financiële economie is de kapitaalmarkt veel groter dan het BBP en dient de beurs voor speculatieve doeleinden. Marx heeft in die zin gelijk dat crisissen een meer vernietigend effect hebben wanneer het kapitalistisch systeem matuurder worden, aldus Faber. Het eindspel wordt een financiële crisis die de kapitalistische maatschappij in vuur en vlam zal zetten.

Er moet inderdaad een onderscheid worden gemaakt tussen de reële economie en de financiële economie. In het eerste geval zijn er weinig schulden in het systeem aanwezig en is de rol van de beurs niet zo belangrijk. Eigenlijk dient de beurs alleen om spaargeld te kanaliseren. In de financiële economie is de kapitaalmarkt veel groter dan het BBP en dient de beurs voor speculatieve doeleinden. Marx heeft in die zin gelijk dat crisissen een meer vernietigend effect hebben wanneer het kapitalistisch systeem matuurder worden, aldus Faber. Het eindspel wordt een financiële crisis die de kapitalistische maatschappij in vuur en vlam zal zetten.