Karen Van Griensven (Melexis): "We hebben alle redenen om tevreden te zijn over de resultaten over HY1 van 2010. Onze aktiepunten uit het verleden beginnen vruchten af te leveren. We groeien meer dan de markt en de marges zijn op recordhoogte."

Melexis profiteerde onder andere van herstel van de automarkt. Van Griensven: "Die markt evolueert echter op twee snelheden: "In de Verenigde Staten en Azië zien we groei, in Europa een vlakke markt of een lichte daling. De omzet is sterk gestegen gedurende HY1 2010, precies dankzij de terug sterkere automarkt. Daarnaast zijn er de positieve effecten van nieuwe producten en toepassingen en de algemene groei van halfgeleiders in wagens ten gevolge van groene trend."

Melexis heeft de CDO portefeuille op nul betekent. Kan die in de toekomst toch nog iets opleveren? Van Griensven: "Hierover lopen nog steeds gesprekken met KBC, meer kan ik daarover niet kwijt. Wat de vooruitzichten betreft: de groene trend in de automobielmarkt blijft een belangrijke opportuniteit naar de toekomst."

Karen Van Griensven (Melexis): "We hebben alle redenen om tevreden te zijn over de resultaten over HY1 van 2010. Onze aktiepunten uit het verleden beginnen vruchten af te leveren. We groeien meer dan de markt en de marges zijn op recordhoogte." Melexis profiteerde onder andere van herstel van de automarkt. Van Griensven: "Die markt evolueert echter op twee snelheden: "In de Verenigde Staten en Azië zien we groei, in Europa een vlakke markt of een lichte daling. De omzet is sterk gestegen gedurende HY1 2010, precies dankzij de terug sterkere automarkt. Daarnaast zijn er de positieve effecten van nieuwe producten en toepassingen en de algemene groei van halfgeleiders in wagens ten gevolge van groene trend." Melexis heeft de CDO portefeuille op nul betekent. Kan die in de toekomst toch nog iets opleveren? Van Griensven: "Hierover lopen nog steeds gesprekken met KBC, meer kan ik daarover niet kwijt. Wat de vooruitzichten betreft: de groene trend in de automobielmarkt blijft een belangrijke opportuniteit naar de toekomst."