Karen van Griensven (Melexis): "We zijn trots dat Melexis verschillende records heeft gebroken in 2010: we bereikten de hoogste jaaromzet ooit en konden een record brutomarge en bedrijfsmarge noteren. Bovendien zijn we er ook in geslaagd om, in absolute cijfers, nieuwe records te vestigen wat betreft bedrijfs- en nettoresultaat. Azië is vandaag onze topmarkt en vertegenwoordigt 93 miljoen EUR van de omzet."

Françoise Chombar, CEO van Melexis, had de volgende commentaar: "De resultaten van Melexis over het jaar 2010 bevestigen dat het bedrijf sterker dan ooit uit de crisis is gekomen. Onze jarenlange strategie waarbij de focus wordt gelegd op innovatie in de automobielsector heeft meer dan ooit tevoren zijn waarde bewezen. De producten van Melexis stellen onze klanten in staat het energieverbruik van hun voertuigen te verminderen en tegelijkertijd de veiligheid en het comfort van bestuurder en passagiers te bevorderen. Als dusdanig werkt Melexis mee aan een oplossing voor een van grootste uitdagingen waar we vandaag voor staan en die in de toekomst ons pad zullen kruisen."

Melexis verwacht een omzet in het eerste kwartaal van 2011 rond hetzelfde niveau als Q4 2010. Melexis rekent op een hoge eencijferige groei in de verkoop in 2011, dat de brutomarge zal consolideren boven 45% en dat de bedrijfsmarge boven 23% zal blijven, rekening houdend met een EUR/USD wisselkoers van 1.40.

Karen van Griensven (Melexis): "We zijn trots dat Melexis verschillende records heeft gebroken in 2010: we bereikten de hoogste jaaromzet ooit en konden een record brutomarge en bedrijfsmarge noteren. Bovendien zijn we er ook in geslaagd om, in absolute cijfers, nieuwe records te vestigen wat betreft bedrijfs- en nettoresultaat. Azië is vandaag onze topmarkt en vertegenwoordigt 93 miljoen EUR van de omzet." Françoise Chombar, CEO van Melexis, had de volgende commentaar: "De resultaten van Melexis over het jaar 2010 bevestigen dat het bedrijf sterker dan ooit uit de crisis is gekomen. Onze jarenlange strategie waarbij de focus wordt gelegd op innovatie in de automobielsector heeft meer dan ooit tevoren zijn waarde bewezen. De producten van Melexis stellen onze klanten in staat het energieverbruik van hun voertuigen te verminderen en tegelijkertijd de veiligheid en het comfort van bestuurder en passagiers te bevorderen. Als dusdanig werkt Melexis mee aan een oplossing voor een van grootste uitdagingen waar we vandaag voor staan en die in de toekomst ons pad zullen kruisen." Melexis verwacht een omzet in het eerste kwartaal van 2011 rond hetzelfde niveau als Q4 2010. Melexis rekent op een hoge eencijferige groei in de verkoop in 2011, dat de brutomarge zal consolideren boven 45% en dat de bedrijfsmarge boven 23% zal blijven, rekening houdend met een EUR/USD wisselkoers van 1.40.