In de afgelopen weken speelde er zich op de goudmarkt echter iets heel anders af. De goudprijs werd de ene dag fors lager geduwd, om de dag nadien bijna het volledige verlies te kunnen goedmaken. Zelfs ervaren handelaren gaven aan er compleet niets meer van te begrijpen.

De handelaren hebben zich suf gepiekerd over een mogelijke verklaring voor de problemen, zonder evenwel een zinnige uitleg te kunnen bedenken. Er werd gesproken van een hedge fund in moeilijkheden, zonder dat daar evenwel een naam op kon geplakt worden. Vast staat alleen dat het karakter van de goudmarkt op enkele maanden compleet veranderd is.

In de afgelopen weken speelde er zich op de goudmarkt echter iets heel anders af. De goudprijs werd de ene dag fors lager geduwd, om de dag nadien bijna het volledige verlies te kunnen goedmaken. Zelfs ervaren handelaren gaven aan er compleet niets meer van te begrijpen. De handelaren hebben zich suf gepiekerd over een mogelijke verklaring voor de problemen, zonder evenwel een zinnige uitleg te kunnen bedenken. Er werd gesproken van een hedge fund in moeilijkheden, zonder dat daar evenwel een naam op kon geplakt worden. Vast staat alleen dat het karakter van de goudmarkt op enkele maanden compleet veranderd is.