Volgens Alexopoulos hoeft niet lang te worden gezocht naar de reden van de kapitaalvlucht, hij vergeleek Spanje in zijn rapport met een Little House of Economic Horrors. We zouden mits enige fantasie kunnen spraken van een soort spookkasteel zoals we die op kermissen aantreffen.

Problemen met de banken zijn nog niet achter de rug

Van een redding van de Spaanse banken is nog geen sprake, de problemen van deze banken zijn allesbehalve achter de rug. De 100 miljard door Europa beloofd voor de redding van de banken gaat niet volstaan, zoals door het afnemen van nieuwe stress tests zou blijken.

De bezitters van een bankrekening waar een relatief groot bedrag op staat, betrouwen het zaakje niet meer en wijken uit naar andere oorden.

Volgens sommige economen hebben zij gelijk, want is het slechts een kwestie van tijd alvorens Spanje op zijn beurt om hulp zal moeten vragen.

Volgens Alexopoulos hoeft niet lang te worden gezocht naar de reden van de kapitaalvlucht, hij vergeleek Spanje in zijn rapport met een Little House of Economic Horrors. We zouden mits enige fantasie kunnen spraken van een soort spookkasteel zoals we die op kermissen aantreffen. Problemen met de banken zijn nog niet achter de rug Van een redding van de Spaanse banken is nog geen sprake, de problemen van deze banken zijn allesbehalve achter de rug. De 100 miljard door Europa beloofd voor de redding van de banken gaat niet volstaan, zoals door het afnemen van nieuwe stress tests zou blijken. De bezitters van een bankrekening waar een relatief groot bedrag op staat, betrouwen het zaakje niet meer en wijken uit naar andere oorden. Volgens sommige economen hebben zij gelijk, want is het slechts een kwestie van tijd alvorens Spanje op zijn beurt om hulp zal moeten vragen.