Voor Japanse beleggers is dat geen goed nieuws. Ze krijgen al geen rente meer op hun spaargeld, terwijl nu ook nog de yen steeds minder waard wordt. De kapitaalvlucht uit Japan neemt dan ook verontrustende vormen aan, grote institutionele beleggers zoeken elders rendement.

Volgens de cijfers van het Japanse ministerie van Financiën waren de Japanse grote beleggers in de afgelopen twee weken netto koper van buitenlandse staatsobligaties voor een bedrag van meer 3 miljard dollar. Wanneer deze trend zich verder zet, kan de koers van de yen helemaal door de vloer zakken.

Voor Japanse beleggers is dat geen goed nieuws. Ze krijgen al geen rente meer op hun spaargeld, terwijl nu ook nog de yen steeds minder waard wordt. De kapitaalvlucht uit Japan neemt dan ook verontrustende vormen aan, grote institutionele beleggers zoeken elders rendement. Volgens de cijfers van het Japanse ministerie van Financiën waren de Japanse grote beleggers in de afgelopen twee weken netto koper van buitenlandse staatsobligaties voor een bedrag van meer 3 miljard dollar. Wanneer deze trend zich verder zet, kan de koers van de yen helemaal door de vloer zakken.