Indonesië was tijdens die Aziatische crisis één van de zwaarst getroffen landen. Over een periode van drie maanden bedroeg de kapitaaloutflow 52,30% van het BBP.

Zonder de euro zou Spanje nu al een zware crisis doormaken. Dat er geld aan een dergelijk tempo aan het land wordt voltrokken, bewijst dat de Spanjaarden geen goed oog hebben in de afloop van de huidige crisis. Nomura Securities stelt zich in bovenvermelde omstandigheden vragen bij de stabiliteit van de Spaanse bankensector.

De Europese beurzen zijn van de plus terug in de min gedraaid, maar van grote bewegingen is zeker geen sprake. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 geven licht terrein prijs. Ook de euro moet opnieuw wijken, terwijl het goud blijft worstelen met de kaap van 1700 dollar.

Ahold onderzoekt strategische opties voor aandeel in ICA

Ahold kondigde vandaag aan dat het start met het onderzoeken van de strategische opties voor haar aandeel van 60% in ICA, het Scandinavische supermarktbedrijf.

Een initiële publieke uitgifte (IPO) van de aandelen op NASDAQ OMX Stockholm in Zweden is één van de mogelijke alternatieven die wordt overwogen.

Ahold presenteerde vorig jaar een nieuwe groeistrategie, en wil deze met het oog op waarde creatie richten op de bedrijfsonderdelen die zij controleert.

Ahold en Hakon Invest AB uit Zweden delen gezamenlijk de controle over ICA. Tijdens het onderzoek, dat naar verwachting 6 tot 12 maanden zal duren, zullen Ahold en Hakon nauw blijven samenwerken om de voorwaarden te blijven creëren waaronder ICA kan blijven groeien en haar doelen kan realiseren.

ICA is met haar supermarkten marktleider in Zweden, en heeft daarnaast ICA- en Rimi-winkels in Noorwegen en Rimi-supermarkten in de Baltische staten. ICA heeft in totaal 2.215 franchise- en eigen supermarkten en had in 2011 een omzet van SEK 95,179 miljoen.

Indonesië was tijdens die Aziatische crisis één van de zwaarst getroffen landen. Over een periode van drie maanden bedroeg de kapitaaloutflow 52,30% van het BBP. Zonder de euro zou Spanje nu al een zware crisis doormaken. Dat er geld aan een dergelijk tempo aan het land wordt voltrokken, bewijst dat de Spanjaarden geen goed oog hebben in de afloop van de huidige crisis. Nomura Securities stelt zich in bovenvermelde omstandigheden vragen bij de stabiliteit van de Spaanse bankensector. De Europese beurzen zijn van de plus terug in de min gedraaid, maar van grote bewegingen is zeker geen sprake. Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 geven licht terrein prijs. Ook de euro moet opnieuw wijken, terwijl het goud blijft worstelen met de kaap van 1700 dollar. Ahold onderzoekt strategische opties voor aandeel in ICA Ahold kondigde vandaag aan dat het start met het onderzoeken van de strategische opties voor haar aandeel van 60% in ICA, het Scandinavische supermarktbedrijf. Een initiële publieke uitgifte (IPO) van de aandelen op NASDAQ OMX Stockholm in Zweden is één van de mogelijke alternatieven die wordt overwogen. Ahold presenteerde vorig jaar een nieuwe groeistrategie, en wil deze met het oog op waarde creatie richten op de bedrijfsonderdelen die zij controleert. Ahold en Hakon Invest AB uit Zweden delen gezamenlijk de controle over ICA. Tijdens het onderzoek, dat naar verwachting 6 tot 12 maanden zal duren, zullen Ahold en Hakon nauw blijven samenwerken om de voorwaarden te blijven creëren waaronder ICA kan blijven groeien en haar doelen kan realiseren. ICA is met haar supermarkten marktleider in Zweden, en heeft daarnaast ICA- en Rimi-winkels in Noorwegen en Rimi-supermarkten in de Baltische staten. ICA heeft in totaal 2.215 franchise- en eigen supermarkten en had in 2011 een omzet van SEK 95,179 miljoen.