Ook banken uit andere Europese landen zouden extra geld nodig hebben. Het doorvoeren van de kapitaalverhogingen zou echter niet probleemloos verlopen en dat speelt in de kaart van de edelmetalen.

In de elektronische handel van de Comex steeg de goudprijs vanmorgen opnieuw tot boven het niveau van 1250 dollar per troy ounce, terwijl de zilverprijs zelfs het hoogste niveau sinds maart 2008 bereikte.

Lee Suk Jin, commodities analist bij Tong Yang Securities Inc, is van mening dat het hoe dan ook een kwestie van tijd wordt alvorens de goudprijs nieuwe recordniveaus kan bereiken.

The Wall Street Journal berichtte vanmorgen dat de recente stress tests bij de Europese banken onvoldoende rekening hielden met de blootstelling aan Zuid-Europa.

Daardoor zal de bezorgdheid over toekomstige kapitaalverhogingen blijven bestaan, wat in het voordeel van het goud speelt.

Ook banken uit andere Europese landen zouden extra geld nodig hebben. Het doorvoeren van de kapitaalverhogingen zou echter niet probleemloos verlopen en dat speelt in de kaart van de edelmetalen. In de elektronische handel van de Comex steeg de goudprijs vanmorgen opnieuw tot boven het niveau van 1250 dollar per troy ounce, terwijl de zilverprijs zelfs het hoogste niveau sinds maart 2008 bereikte. Lee Suk Jin, commodities analist bij Tong Yang Securities Inc, is van mening dat het hoe dan ook een kwestie van tijd wordt alvorens de goudprijs nieuwe recordniveaus kan bereiken. The Wall Street Journal berichtte vanmorgen dat de recente stress tests bij de Europese banken onvoldoende rekening hielden met de blootstelling aan Zuid-Europa. Daardoor zal de bezorgdheid over toekomstige kapitaalverhogingen blijven bestaan, wat in het voordeel van het goud speelt.