Dat is de mening van Mark Mobius, executive chairman bij Templeton Asset Management Ltd. Petroleo Brasileiro SA bood voor 70 miljard dollar nieuwe aandelen aan en die waren duidelijk overprijsd.

Volgens Mobius wijst dit duidelijk op het feit dat we op het vlak van IPO's in een zeepbel zijn beland. De beleggers kijken niet meer naar de onderliggende waarde van een aandeel, maar tekenen op een irrationele manier op dergelijke operaties in.

De oliemaatschappij is van plan om in de komende vijf jaar 224 miljard dollar te investeren, onder andere omdat de productie te verhogen tot 5,38 miljoen vaten ruwe olie per dag.

Dat is de mening van Mark Mobius, executive chairman bij Templeton Asset Management Ltd. Petroleo Brasileiro SA bood voor 70 miljard dollar nieuwe aandelen aan en die waren duidelijk overprijsd. Volgens Mobius wijst dit duidelijk op het feit dat we op het vlak van IPO's in een zeepbel zijn beland. De beleggers kijken niet meer naar de onderliggende waarde van een aandeel, maar tekenen op een irrationele manier op dergelijke operaties in. De oliemaatschappij is van plan om in de komende vijf jaar 224 miljard dollar te investeren, onder andere omdat de productie te verhogen tot 5,38 miljoen vaten ruwe olie per dag.