Daarnaast zullen afhankelijk van de vraag nog eens 564 miljoen aandelen extra worden aangeboden. Uitgaande van een bedrag van $75 miljard, zou het de grootste degelijke operatie ooit worden.

De emissie van Agricultural Bank of China, tot dusver de grootste emissie ooit, had 'slechts' betrekking op $22,1 miljard.

De verwachtingen zijn hooggespannen, algemeen wordt verwacht dat de emissie een succes gaat worden. Ted Harper, bij Frost Investment Advisors gespecialiseerd in de oliesector, is van mening dat Petrobras een interessante investering is vanwege de grote voorraden waarover het bedrijf kan beschikken.

Het geld van de emissie zal namelijk gebruikt worden voor de ontginning van nieuwe olievoorraden, waaronder het grote offshore Tupi-olieveld dat enkele maanden geleden voor de Braziliaanse kust werd ontdekt. Dit veld is het grootste dat in 30 jaar in Zuid-Amerika werd ontdekt.

Op 26 september wordt de prijs bekendgemaakt waaraan de nieuwe aandelen zullen worden geplaatst.

Daarnaast zullen afhankelijk van de vraag nog eens 564 miljoen aandelen extra worden aangeboden. Uitgaande van een bedrag van $75 miljard, zou het de grootste degelijke operatie ooit worden. De emissie van Agricultural Bank of China, tot dusver de grootste emissie ooit, had 'slechts' betrekking op $22,1 miljard. De verwachtingen zijn hooggespannen, algemeen wordt verwacht dat de emissie een succes gaat worden. Ted Harper, bij Frost Investment Advisors gespecialiseerd in de oliesector, is van mening dat Petrobras een interessante investering is vanwege de grote voorraden waarover het bedrijf kan beschikken. Het geld van de emissie zal namelijk gebruikt worden voor de ontginning van nieuwe olievoorraden, waaronder het grote offshore Tupi-olieveld dat enkele maanden geleden voor de Braziliaanse kust werd ontdekt. Dit veld is het grootste dat in 30 jaar in Zuid-Amerika werd ontdekt. Op 26 september wordt de prijs bekendgemaakt waaraan de nieuwe aandelen zullen worden geplaatst.