De totale kapitaalstromen bereikten tijdens het laatste kwartaal van 2010 een recordhoogte. Zowel het derde als het vierde kwartaal waren volgens ING sterke kwartalen.

Sterke stromen zijn bevorderlijk voor een grote groei van de binnenlandse vraag. Een terugval in de kapitaalstromen van de ontwikkelde naar de opkomende landen, als gevolg van de kleiner wordende verschillen in groeipotentieel en de stijgende obligatierendementen in de VS en Europa, waardoor de noodzaak om in opkomende markten te beleggen daalt, zou enige impact moeten hebben op de groeiverwachtingen van de opkomende markten.

De totale kapitaalstromen bereikten tijdens het laatste kwartaal van 2010 een recordhoogte. Zowel het derde als het vierde kwartaal waren volgens ING sterke kwartalen. Sterke stromen zijn bevorderlijk voor een grote groei van de binnenlandse vraag. Een terugval in de kapitaalstromen van de ontwikkelde naar de opkomende landen, als gevolg van de kleiner wordende verschillen in groeipotentieel en de stijgende obligatierendementen in de VS en Europa, waardoor de noodzaak om in opkomende markten te beleggen daalt, zou enige impact moeten hebben op de groeiverwachtingen van de opkomende markten.