"Onze kapitaalpositie blijft erg sterk, zoals blijkt uit onze common equity ratio van 12,9% (Basel III, fully loaded volgens de Deense compromismethode). In het eerste halfjaar werd rekening gehouden met de terugbetaling van 0,5 miljard euro aan de Vlaamse overheid begin januari, de halfjaarresultaten, een pro-ratavoorziening voor het voorgestelde dividend, de coupon op de Additional Tier-1 instrumenten en de coupon op de resterende staatssteun voor 2014. Daardoor blijft de common equity ratio ruim boven onze doelstelling van 10,5%."

"KBC wil op zijn sterke fundamenten voortbouwen en een van Europa's meest performante retailgerichte financiële instellingen zijn. KBC wil dat bereiken door zijn bankverzekeringsmodel te versterken voor retail, kmo's en midcapklanten in zijn kernmarkten en dat op een zeer kostenefficiënte manier; door zich te concentreren op duurzame en rendabele groei binnen het kader van een solide risico-, kapitaal- en liquiditeitsbeheer en door een uitmuntende klantentevredenheid te creëren met een naadloze, klantgerichte distributieaanpak via diverse kanalen. Op die manier zal KBC in zijn kernmarkten dé referentie worden voor bankverzekeren."

"Onze kapitaalpositie blijft erg sterk, zoals blijkt uit onze common equity ratio van 12,9% (Basel III, fully loaded volgens de Deense compromismethode). In het eerste halfjaar werd rekening gehouden met de terugbetaling van 0,5 miljard euro aan de Vlaamse overheid begin januari, de halfjaarresultaten, een pro-ratavoorziening voor het voorgestelde dividend, de coupon op de Additional Tier-1 instrumenten en de coupon op de resterende staatssteun voor 2014. Daardoor blijft de common equity ratio ruim boven onze doelstelling van 10,5%." "KBC wil op zijn sterke fundamenten voortbouwen en een van Europa's meest performante retailgerichte financiële instellingen zijn. KBC wil dat bereiken door zijn bankverzekeringsmodel te versterken voor retail, kmo's en midcapklanten in zijn kernmarkten en dat op een zeer kostenefficiënte manier; door zich te concentreren op duurzame en rendabele groei binnen het kader van een solide risico-, kapitaal- en liquiditeitsbeheer en door een uitmuntende klantentevredenheid te creëren met een naadloze, klantgerichte distributieaanpak via diverse kanalen. Op die manier zal KBC in zijn kernmarkten dé referentie worden voor bankverzekeren."