Wel zou men kunnen verwachten dat we aan het eind van dit kwartaal nog meer dan gewone window dressing krijgen, omdat het niet ondenkbeeldig is dat nogal wat marktpartijen de rally hebben gemist en dat feit tegen het einde van het kwartaal zullen willen opsmukken.

Analogie met augustus 2010 blijft zich opdringen

Want tot het tegendeel bewezen wordt is de trend up, ondanks de zwakke fundamentals maar "dankzij" de kapitaalinjecties en verwachte kapitaalinjecties van de centrale banken.

Of dat op lange termijn de goede keuze is zal moeten blijken. Maar op korte tot middellange termijn kan het wel steun blijven geven aan de markt.

Daarbij blijft de analogie met augustus 2010 zich volgens Philippe Gijsels opdringen. Alle fundamentals waren slecht, maar de Fed starte met zijn rondje QE.

En de markten voor meer risicovolle activa stegen tot in juni 2011. Deze keer is het niet alleen de Fed maar ook de ECB, de Chinezen, Japanners en Bank of England. En Philippe Gijsels weet daarbij zeker dat hij er nog een aantal vergeet...

Wel zou men kunnen verwachten dat we aan het eind van dit kwartaal nog meer dan gewone window dressing krijgen, omdat het niet ondenkbeeldig is dat nogal wat marktpartijen de rally hebben gemist en dat feit tegen het einde van het kwartaal zullen willen opsmukken. Analogie met augustus 2010 blijft zich opdringen Want tot het tegendeel bewezen wordt is de trend up, ondanks de zwakke fundamentals maar "dankzij" de kapitaalinjecties en verwachte kapitaalinjecties van de centrale banken. Of dat op lange termijn de goede keuze is zal moeten blijken. Maar op korte tot middellange termijn kan het wel steun blijven geven aan de markt. Daarbij blijft de analogie met augustus 2010 zich volgens Philippe Gijsels opdringen. Alle fundamentals waren slecht, maar de Fed starte met zijn rondje QE. En de markten voor meer risicovolle activa stegen tot in juni 2011. Deze keer is het niet alleen de Fed maar ook de ECB, de Chinezen, Japanners en Bank of England. En Philippe Gijsels weet daarbij zeker dat hij er nog een aantal vergeet...