Op zich is er natuurlijk niets fout met een vermogensregister, maar de vraag is wat de regering er mee van plan is. Het kan eventueel worden gebruikt in geval de noodzaak van financiële repressie zich opdringt, bijvoorbeeld in geval dat een nieuwe crisis uitbreekt.

Kapitaalcontroles zullen er hoe dan ook komen, het is al langer geen kwestie meer van 'of', maar wel van wanneer. De kans is dan ook groot dat ook ons land er vroeg of laat mee wordt geconfronteerd, een maatregel die al onder de vorige premier di Rupo werd voorbereid.

Op zich is er natuurlijk niets fout met een vermogensregister, maar de vraag is wat de regering er mee van plan is. Het kan eventueel worden gebruikt in geval de noodzaak van financiële repressie zich opdringt, bijvoorbeeld in geval dat een nieuwe crisis uitbreekt. Kapitaalcontroles zullen er hoe dan ook komen, het is al langer geen kwestie meer van 'of', maar wel van wanneer. De kans is dan ook groot dat ook ons land er vroeg of laat mee wordt geconfronteerd, een maatregel die al onder de vorige premier di Rupo werd voorbereid.